USR ESTE ÎN PLUS ÎN PLUS

Revoluţiile sunt începute de idealişti, sunt câştigate de militanţi şi fructificate de oportunişti. Ideea este că “revoluţia” în politică a Uniunii Salvăm România s-a sfârşit în ziua ataşării la trenuleţul veseliei a vagonului PLUS.

Vagonul “Tracian” a fost ataşat plin de material exploziv la trenuleţul lui Barna. Cât timp Dănuţ a stat să viseze la poveşti cu unicorni, Cioloş s-a lăsat târât de către membrii USR în Parlamentul European, de unde face orice altă politică “en marche” decât pe cea a României.

Acum e timpul ca PLUS să deraieze trenuleţul cu proiecte politice ale USR şi să dea atacul la vagonul cu valori: mandatele de parlamentari.

Idealismele din 2016 de gen “ocuppy” (indiferent ce), “fără penali în funcţii publice”, “salvaţi Roşia Montană”, “Dumnezeii medicali ai Sistemului de Sănătate”, “mafia transplantelor”, “salvaţi parcul”, “salvaţi pădurea”, “salvaţi nemurirea sufletului” – toate acestea dispar în 2020.

Vor fi înlocuite cu “Salvaţi Portofelele Noastre”. Nu pe faţă, ci ipocrit, prin dispariţia din prim plan a vocalilor.

Sistemul de Sănătate, solul, subsolul, aerosolul României, toate acestea au fost jefuite, sistematic, timp de 30 de ani. Jaful şi hoţia sunt temelia noilor dinastii economico-securisto-politice româneşti. Sunt nenumărate exemple că cei prezentaţi de “noi” în politică au pedigree securistico-cumătrocrat în sânge. Că au devenit “noi” şi “educaţi” pe banii jefuiţi de părinţii, unchii şi bunicii lor.

Ei vor fi coloana vertebrală a “pragmatismului” acestui take-over PLUS asupra USR.

Thomas Jefferson spunea că: “Un guvern suficient de mare încât să-ți dea tot ceea ce ai nevoie este suficient de puternic încât să-ți ia tot ce posezi”. Aşa e şi cu bucătăria internă a partidelor – cea în care se mimează libertatea pe “reţetar”. Rezultatul va fi întotdeauna o pastă, o cocă insuficient dospită, în care alegătorii îşi vor frânge dinţii.

Luaţi, e cu cremă de ciocolată!

Adevărul este că poporul votac (membrii şi simpatizanţii partidelor) se fezandează singuri pentru a fi serviți la cină.

Era o vreme în care se vorbea despre alegeri uninominale – pure, fără “prefraudările” inventate de Pârvulescu şi care au dus la abominaţia de Şparlament din 2008: să aleagă cetăţeanul omul, nu să impună partidul o listă. Care listă, văd că şi în USR-PLUS se poate altera prin filtrul de low-pass, high-pass şamd. “Democratic” iese cine trebuie.

Aşa, “democratic” ajungem să aflăm cine sunt cei mai calificați să fie “bucătarii” care vor stabili “rețetarul” “cărții de bucate” după care vom fi arși la buzunare. Evident, “cartea de bucate” reprezintă suma de legi (“rețetele”) după care politicienii aleși democratic de către din ce în ce mai puțini votanți, mai ușor de manipulat, mai ieftin de cumpărat, ajung să ne prăjească răbdări și să ne servească rasol, deși ne-au promis cornul abundenței, friptură-n sânge de corupt și frigărui în piața publică…

Așa este când ajungi să pui lupii paznici la stână. Aceștia sunt şi vor fi oamenii pe care alții i-au pus prin vot să ne conducă. Se numesc (se vor numi) Guvern al României și majoritate parlamentară. Sunt cei care au speriat şi vor mai speria Vestul şi lumea civilizată.

Doar pe poporul votac nu-l sperie.

Că poporul votac alege, el nu are îndoieli, ci numai certitudini.

Şi, gata!

Adauga comentariu