Un șofer de autobuz din Alba Iulia a fost agresat cu spray lacrimogen. Mai mulți pasageri au fost afectați UPDATE: Acesta este agresorul! Martor: ”Atenție la acest individ!”

În această seară, în jurul orei 19,15, șoferul unui autobuz  aparținând STP, a fost agresat de către un călător clandestin recalcitrant. Călătorul, de etnie rromă, asculta la maxim manele în autobuz, fără să-i pese de faptul că îi deranjează pe ceilalți călători. În apropiere de stația STP din cartierul Ampoi 3, unul dintre călătorii deranjați de muzică i-a cerut petrecărețului să oprească muzica. Cu circ și cu scandal, ”melomanul” a refuzat. Șoferul autobuzului a intervenit și i-a solicitat să prezinte biletul de călătorie. Întrucât nu avea bilet, l-a dat jos din vehicol, cu ajutorul altor călători. Pe scară, scandalagiul a scos un spray lacrimogen și l-a folosit împotriva celor care se aliaseră pentru a-l da jos, după care a luat-o la fugă. Nu a ajuns prea departe, el fiind prins de câțiva cetățeni care văzuseră ce se întâmplă. În zonă se afla și un polițist, care l-a ”rezolvat” pe scandalagiu, încătușându-l și chemând un echipaj.

Alexandru Micu, martor la eveniment și victimă a spray-ului lacrimogen, ne-a relatat cele întâmplate:

”Toată lumea era deranjată de muzică, dar numai unul a avut curaj să-i spună să o oprească. Noroc că a venit șoferul și l-a dat jos. Când a dat cu spray-ul, m-a afectat și pe mine și pe cei trei copii care erau lângă mine. Pur și simplu s-a întors și a dat cu spary lacrimogen în autobuz, iar eu, șoferul și pasagerii care erau în autobuz la acel moment, am avut usturimi la nivelul ochilor, nasului și gurii, iar ochii au fost înlăcrimați. În acel moment, în autobuz erau și trei copii mici. Individul care a provocat scandalul a fugit într-un parc de joacă din apropiere, dar a fost prins de câțiva oameni, iar în acel moment a trecut și un polițist și mai apoi s-a rezolvat totul. Nu am reținut întreg numărul autobuzului, știu doar că era cu XX-XX-MOY”.

UPDATE: Un alt martor ocular, Bogdan Goangă, ne-a declarat:

”Atenție la acest individ! Fiind într-un autobuz STP, ascultând muzica la un volum ridicat și înjurând ceilalți călători, i s-a cerut să se comporte civilizat, moment în care a scos un spray lacrimogen, pe care l-a folosit pe ceilalți pasageri și șofer. Nu a ținut cont nici măcar de faptul că în autobuz se aflau și mămici cu copilași. A incercat să fugă, dar a fost prins în apropierea stației din Ampoi 3 de câțiva călători și predat jandarmeriei. E intolerabil așa ceva”.

Adauga comentariu