Trebuie să schimbăm bâta și piatra cu ștampila și buletinul de vot

Am trăit mitingul în fața televizorului și a laptopului, încercând să iau informații de peste tot, pentru a-mi creea propriul tablou. Ceea ce a dominat peste tot a fost violența... Nici nu știu care variantă e mai grea: să asiști, neputincios, la tot ceea ce se întamplă sau să fi ”acolo”, să inhalezi gaze și să-ți încasezi sfânta scatoalcă? Până în zori am discutat cu Camelia Gerhardt, fostă colegă de presă, aflată, fizic, departe de țară, dar cu sufletul, aici... 

Oare chiar ne-a intrat în cap că lucrurile pot fi schimbate doar cu bâta, cu jandarmii și cu ”Colectiv”? Am uitat, aproape toți, că în 1989 voiam democrație? Democrația aceea de afară, democrația aceea în care cetățeanul se prezintă la vot și alege pe cine vrea, dar merge la vot! Nu stă pe coadă, acasă, și apoi se declară nemulțumit de cei care au ajuns să ne conducă! Nu așteaptă, spărgând semințe în fața TV-ului, să treacă alegerile și apoi să spună că nu-i place rezultatul!

Care a fost, în județul Alba, situația la alegerile din decembrie 2016, cele care au generat actualul guvern? A fost cam așa: din 314.514 alegători înscriși pe listele permanente și suplimentare, la vot s-au prezentat doar 125.060, adică 40%. Mi-ar plăcea să știu ce-a făcut restul - aproape DOUĂ SUTE DE MII de alegători - în aceea zi! Și mai mult aș vrea să știu câți dintre aceștia țipă, acum, din toți bojocii, că nu e bine cu Dragnea la putere!

Liberalii au obținut 35,9% dintre voturi, la Camera Deputaților, iar la Senat 35,74%, iar PSD - 35,74% la Camera Deputaţilor şi 35,69% la Senat, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central. 

În schimb, PSD a învins în nouă din cele unsprezece oraşe şi municipii, partidul lui Dragnea primind mai multe voturi - și la Camera Deputaţilor şi la Senat - în Alba Iulia, Aiud, Abrud, Baia de Arieş, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureş, Teiuş şi Zlatna! Liberalii au câştigat municipiile Blaj şi Sebeș.

Rezultatele au fost surprinzătoare deoarece, cu doar 6 luni în urmă, în iunie 2016, la alegerile locale, diferenţa dintre cele două partide a fost de 27%. PSD obţinea atunci 26% din voturi, iar PNL 53%. Scorul ăsta i-a dus, atunci, pe liberalii din Alba la cel mai bun rezultat din ţară.

Nu este zi sa nu mă întreb dacă ne învățăm minte... Nu este zi în care să nu gândesc că mult nu mai poate dura așa... Dar, lucrurile trebuie făcute cu normalitate, nu cu violență, nu cu agresiune, nu cu instigarea romănilor, unii împotriva celorlalți. 
Cea mai mare pedeapsă pentru ”ei”, pentru cei care noi considerăm că nu merită să conducă, este să-i năucim cu puterea votului! Acolo trebuie să învingem, nu în bătaia cu jandarmi! Până la urmă, jandarmii sunt prieteni de-ai noștri, poate chiar din familiile noastre, sunt vecini sau cunoștințe. Jandarmii nu sunt aleși, sunt la serviciu și trebuie să respecte ordinele.

Să ne vedem la vot!

Adauga comentariu