Școala începe și pentru ei: aproape 1.000 de elevi din Alba vor învăța în școli fără apă curentă sau cu grupuri sanitare improprii

74 de școli din județul Alba, în care învață circa 1.000 de elevi și preșcolari, vor începe noul an școlar fără a avea autorizație sanitară de funcționare. În 14 dintre acestea, școala nu va începe luni, 10 septembrie 2018, deoarece numărul de elevi este prea mic și nu au plan de școlarizare. Toate școlile și grădinițele neautorizate sanitar se află în mediul rural, iar responsabilitatea autorizării revine primăriilor. 

Deficiențele care au dus la neautorizarea sanitară vizează lipsa apei curente și a grupurilor sanitare cu apă curentă, lipsa grupurilor sanitare proprii, curți neamenajate sau împrejmuite necorespunzător; pavimente, pardoseli, interioare și clădiri degradate; iluminarea artificială a claselor; igienizări necorespunzătoare și funcționarea în spații comune a unităților de învățământ diferite (școală gimnazială și grădiniță fără circuite separate).

După controalele efectuate la un număr de 61 de unităţi şcolare neautorizate din județ - grădiniţe cu program normal, şcoli primare şi gimnaziale - de echipe mixte formate din reprezentanţi ai Prefecturii, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba şi Direcţiei de Sănătate Publică Alba, un număr de 27 instituții de învățământ se află în proces de reabilitare în vederea autorizării din punct de vedere sanitar.

 

 

Adauga comentariu