SCHIZOFRENIA SALVEAZĂ ROMÂNIA: Studenţii critică decizia Guvernului: ”Domnul Florin Cîţu revine repetitiv asupra eliminării gratuităţii studenţilor la transportul feroviar”

Florian Cîțu are o obsesie cu eliminarea gratuitășii studenților la transportul feroviar. A încercat acest lucru și în 2017 alături de colegul său de Parlament, pesedistul Bogdan Teodorovici, dar s-a răzgândit zicând că nu are impact bugetar. Și, deși subvenția nu a crescut de atunci, parcă dedyblat din sine însuși, premierul Cîțu îl contrazice pe deputatul Cîțu.

Un singur premier al României a mai avut astfel de ieșiri schizofrenice: una zicea premierul mitoman Victor Viorel Ponta, ala vota deputatul plagiator Victor Viorel Ponta.

Se pare că nu mai sunt bani pentru pensiile speciale împotriva cărora spumegau proletar cei de la PNL înainte să vină la guvernare...

Într-un comunicat remis mass media, Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România critică ferm poziţia prim-ministrului Florin Cîţu de a discuta limitarea transportului gratuit al studenţilor şi solicită Guvernului încetarea imediată a acestor demersuri.

”Deşi domnul prim-ministru şi echipa sa nu şi-au găsit timp de la învestirea Guvernului să discute problemele şi priorităţile studenţilor, acesta îşi continuă preocupările avute în ultimii ani de a elimina această facilitate pentru studenţi”, a transmis, luni, ANOSR.

Studenţii afirmă că ”domnul Florin Cîţu revine repetitiv asupra eliminării gratuităţii studenţilor la transportul feroviar” şi amintesc amendamentul depus de către Florin Cîţu împreună cu Eugen Teodorovici în anul 2017.

”Ulterior, senatorul Florin Cîţu de atunci a renunţat la amendament pe considerentul că impactul bugetar este redus. Ne întrebăm astfel: în contextul în care subvenţia nu a crescut din 2017 până în prezent, ce a determinat răzgândirea prim-ministrului? (...) Coroborând beneficiile generate de gratuitatea la transportul feroviar pentru studenţi, printre care creşterea echităţii accesului la învăţământul superior, a mobilităţii studenţilor în scopuri didactice şi de dezvoltare profesională, beneficiile aduse mediului şi încheind cu sprijinul esenţial acordat CFR Călători prin această măsură, sunt imperioase menţinerea acestui drept şi încetarea oricăror demersuri de limitarea acestuia”, au mai transmis studenţii.

Aceştia cer tuturor studenţilor să trimită o adresă la cabinetul prim-ministrului prin care să solicite oprirea oricăror acţiuni de limitare a acestui drept.

Premierul a avansat o posibilă limitarea călătoriilor studenţilor pentru a reduce deficitul bugetar.

Ludovic Orban a anunţat, întrebat ce discuţii au fost cu privire la gratuitatea de transport pentru studenţi, că există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem şi anume decontarea unui anumit număr de călătorii „cu scopul deplasării în localitatea în care îşi efectuează studiile studenţii şi nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD”.

 

Adauga comentariu