Sălăjeanul Mirel Taloș, fost deputat ALDE, a ajuns președintele Institutului Cultural Român

Sălăjeanul Mirel Taloș a devenit președintele Institutului Cultural Român. Decizia a fost adoptată ieri de plenul Senatului. Procedurile de numire în funcție au fost demarate după ce fostul președinte, Liliana Țuroiu a cerut încetarea mandatului, fiind numită director al ICR la Bruxelles. 

 "Senatul ia act de încetarea mandatului de preşedinte al ICR al doamnei Liliana Magdalena Ţuroiu. Exercitarea, cu caracter temporar, a atribuţiilor de preşedinte revine domnului vicepreşedinte Mirel Taloş, până la numirea noului preşedinte", se arată în proiectul de hotărâre avizat de cele două comisii permanente, se arată pe site-ul ICR.

Mirel Taloș, născut la Zalău pe 3 decembrie 1973, a fost în trecut deputat, dar și consilierul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu în perioada 2005-2007. Taloș a fost ales pentru prima dată ca deputat de Sălaj în anul 2008 pe listele PNL și reales în anul 2012 pe listele USL. A migrat din PNL la PLR și apoi a ajuns în ALDE după plecarea lui Tăriceanu din tabăra liberalilor.

Taloș a fost implicat și într-un scandal cu organizația ALDE Sălaj. Mai mulți lideri ai organizației județene i-au solicitat demisia acuzat fiind că a dat la o parte mai multe persoane care s-au implicat activ în partid, făcând loc altora. Mai mult, la ultimele alegeri locale, Taloș a candidat de primar al Zalăului însă a obținut doar 866 de voturi, cu aproape 300 mai puțin decât scorul partidului pe lista de consilieri.  

Adauga comentariu