Primăria Alba Iulia va primi 8,5 milioane lei pentru amenajarea zonei în care va fi construit Monumentul Marii Uniri

Primăria Alba Iulia va primi de la Ministerul Culturii suma de 8,5 milioane lei pentru lucrările de reamenajare a Parcului Unirii și punerii în valoare a Monumentului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 – Alba Iulia. Este vorba de un amendament la proiectul de lege 193-15, propus de parlamentarii de Alba și aprobat astăzi de Comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților.

Potrivit deciziei comisiei de buget finananțe a fost reglementat clar cine și ce sume va obține. Astfel Ministerul Culturii va gestiona 10,3 milioane de lei pentru monumentul propriu zis, aici fiind incluse plata dreptului de autor autorului monumentului de for public declarat câştigător al Concursului pentru Monumentul Unităţii Naţionale din Alba Iulia, organizat în anul 1993, precum şi pentru plata materialului necesar, a lucrărilor de construire, de realizare a infrastructurii necesare pentru amplasarea monumentului de for public, ce vor fi realizate de autor conform legii. 
Pe de altă parte restul din suma totală alocată pentru Monumentul Marii Uniri, respectiv 8,5 milioane de lei, vor fi alocați Primăriei Alba Iulia, în bugetul pe 2018, pentru lucrările de amenajare/reamenajare și punerea în valoare a ansamblului monumental.
Este una din puținele ocazii în care cei 7 parlamentari de Alba (2 de la PSD și 5 de la PNL) fac front comun și susțin amendamente la legi sau inițiative care vizează județul Alba. 
Proiectul de lege va intra la votul în plen în 21 noiembrie 2017, Camera Deputaților fiind camera decizională.
Foto: ziarulunirea.ro

 

Adauga comentariu