Președintele Klaus Iohannis a deschis anul școlar la Alba Iulia

Preşedintele Klaus Iohannis a deschis anul școlar preuniversitar la Colegiul National “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia. Gazda ceremoniei de deschidere a fost directorul Colegiului, profesor Valeriu Cerbu. Președintele a ţinut un discurs în faţa elevilor, profesorilor şi părinţilor prezenți, fiind urmat de primarul Mircea Hava, inspectorul școlar Marcela Dărămuș și reprezentanta olimpică a elevilor, Raluca Bozdog.

”Dragi elevi,

Reîntoarcerea pe băncile școlii este un moment special, încărcat de o emoție deosebită. Pe de o parte, simțiți firescul regret după lunile frumoase de vacanță care tocmai s-au încheiat, dar, în același timp, și curiozitatea pentru noile experiențe care vă așteaptă. Școala reprezintă singura cale de a vă transforma pasiunile în competențe reale, de a vă pregăti pentru viața de adult, dar și de a lega prietenii care pot dura o viață întreagă. Profitați de ocazia de a vă dezvolta pe toate planurile și pregătiți-vă pentru a prelua ștafeta de la generațiile anterioare! Și, cu atât mai mult în acest an special, dați-vă șansa să cunoașteți România autentică, cu bune și rele, o Românie a sufletului vostru, în care să puteți construi și pe care să o puteți prețui întreaga viață. Căci țara aceasta este moștenirea voastră, iar viitorul ei sunteți voi!
Vă doresc tuturor un an școlar foarte bun!”
, a spus președintele României.

Ceremonia s-a încheiat cu o slujba religioasă oficiată de IPS Irineu, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia.

Înainte de a intra în sediul Colegiului, președintele Iohannis a fost invitat și a dat curs invitației de a se fotografia alături de elevii Colegiului, în curtea școlii.

După plecarea de la Colegiul ”H.C.C.”, însoțit de reprezentanții Primăriei Alba Iulia, președintele a vizitat şantierul Parcului Unirii şi locul în care va fi amplasat Monumentul Marii Uniri.

Adauga comentariu