PlayGround Club: locul perfect pentru pescari

Pentru mulți români, pescuitul sportiv e un hobby, o pasiune, la fel ca și fotbalul sau multe alte activități. Pentru alții, e o afacere. Dacă e de succes sau nu, depinde de mulți factori. Conform unei statistici, în România există peste 6 milioane de pescari. Cifra de afaceri rulată ca urmare a exploatării pasiunii pentru pescuit recreativ este de peste două miliarde de euro anual, în țara noastră. Teoretic, este o afacere bună, uitându-ne doar la aceste cifre.

Pentru a vedea dacă merită investit și dacă se câștigă dintr-o astfel de afacere, am căutat să identificăm o locație care asigură condiții bune pentru practicarea pescuitului sportiv. Am făcut-o apelând la recenziile pescarilor din județ, postate pe internet. Cele mai favorabile recenzii le-a primit complexul PlayGround Club, aflat, practic, la o aruncătură de băț de Alba Iulia. Mai exact, la intrare în Șard, pe drumul spre Câmpeni. Chiar la intrare, înainte de benzinăria Florea, se face un drum spre stânga. Mergi 300 de metri și ai ajuns la unul dintre cele mai îngrijite și plăcute locuri de pescuit văzute vreodată. Cei peste 15.000 de metri patrați de luciu de apă sunt înconjurați de verdeață, pădurea oferind pescarilor și umbră. Complexul mai are și o sală de sport acoperită, precum și două terenuri de tenis, suprafața de zgură fiind foarte bine întreținută. Pontoanele amenajate pe cele două bălți, dar și configurația terenului care a fost amenajat cu mulți ani în urmă, permit un pescuit comod. Peisajul, de vis. Râul Ampoi susură în apropiere, pădure cât vezi cu ochii.


Întregul complex este administrat de către proprietarul acestuia, Vlad Bucur, un tânăr de doar 21 de ani. Nu vă lăsați păcăliți de acest ”doar 21”. Deși tânăr, Vlad are suficientă experiență și putere de muncă pentru a-și administra și gestiona afacerea.

”Părinții mei au început această investiție, bălțile fiind, practic, finalizate în 2004. Am populat cu crap românesc, crap oglindă, somn, șalău, știucă... Ba am adus chiar și sturion cu platoșă din America, pește pe care nu cred că-l mai găsiți altundeva în România. Acum, media de greutate la crap este undeva la 7-8 kilograme, dar puteți prinde și de peste 20 de kilograme. Avem și somni mari, cel mai mare are peste 100 de kilograme... Oricum, nu a fost pescar care să vină aici și să nu prindă pește”, ne-a spus Vlad.

Tot el ne-a mai declarat că munca nu s-a terminat odată cu popularea bălților cu pește. ”Am fost nevoiți să amenajăm tot terenul înconjurător, așa că am plantat peste 6 hectare cu salcâmi, fiecare copac fiind plantat manual. Am stabilizat și solul, pânza de apă freatică fiind foarte sus în zonă, dar am și dat o altă față locului. Să veniți primăvara, când sunt înfloriți toți acești salcâmi...”.

Părinții lui s-au retras, lăsând întreaga afacere în mâinile lui, moment în care Vlad a decis să deschidă publicului larg, pasionaților de pescuit ceea ce, până de curând, era domeniu privat. Fost tenisman de performanță, Vlad nu s-a speriat de muncă și a continuat să investească în complex. Chiar și banii proveniți din încasări, ca taxă zilnică pentru pescarii care-i calcă pragul, sunt investiți în amenajarea și întreținerea complexului. Pentru o zi de pescuit, de dimineața de la 08,00 până seara la 18,00, taxa este de 60 de lei. Cine vrea să stea 24 de ore, plătește o taxă de 120 de lei.

Iar munca depusă de el se vede. Locația merită, măcar, vizitată. Doritorii pot să-și anunțe intenția de a pescui contactând PlayGround Club fie pe internet, fie telefonic, la numărul 0748 077 340.

Nu a putut să ne spună valoarea investiției, ea fiind realizată într-o perioadă de timp mare, încă din copilăria lui. Dar ne-a dezvăluit, oarecum, beneficiile: ”Nu aș putea să stau într-un birou opt ore pe zi. Prefer să muncesc în natură. Prefer munca fizică, aici, decât un post călduț altundeva. Aici ai satisfacția muncii depuse de tine, pentru tine”, spune Vlad.

 

 

Adauga comentariu