Liviu Dragnea despre jurnalistul Liviu Alexa: “Are curaj. Nu s-a aliniat să îl pupe în fund pe Iohannis”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a discutat, luni seară, la Antena 3, evenimentele din ultima săptămână, acuzând-ul pe directorul SRI, Eduard Hellwig că şi-a pus instituţia să le furnizează informații celor care protestează împotriva PSD în orașele în care social-democrații au mitinguri. Liviu Dragnea a ţinut să vorbească şi despre cazul Doina Pană, prezentat în exclusivitate de către Grupul de presă “Presa Bună”, dar care nu a beneficiat de ecoul “deontologic” necesar dezbaterii oneste printre “deontologii” neamului. De a semenea a vorbit şi despre vandalizarea maşinii jurnalistului Liviu Alexa, patronul Grupului de presă “Presa Bună” şi a televiziunii naţionale “NCN”: “Are curaj. Nu s-a aliniat să îl pupe în fund pe Iohannis”. Vorbim despre un atac îndreptat împotriva unui jurnalist roman care, de asemenea, a rămas nedezbătut printre marii “deontologi” ai jurnalismului românesc.

Vă prezentăm, pe scurt, declaraţiile lui Liviu Dragnea, făcute aseară la Antena 3:

“Eu nu vreau să ducem România acolo unde vor să o ducă Iohannis, USR-iștii și Pro România.

Mă uitam la imaginile astea și mă gândeam că nu există nicio diferență față de modul în care se comportau Cămășile negre în Germania nazistă.

Cei care vor să ajungă România cu bătăi pe stradă, cu impunerea punctului de vedere cu bâta, să-i voteze. Asta oferă USR, asta oferă Cioloș, civilizatul de Cioloș.

Goțiu, somnorilă din Senat, era la Cluj, simbolul protestelor.

Această manipulare de doi ani și jumătate, bine plătită, bine finanțată, are un singur scop: România să nu se dezvolte.

Adică să nu concurăm pe nimeni, să fim o zonă de consum.

Un grup de bătăuși care, pe de o parte, speră să reacționeze PSD-ul, iar pe de altă parte să-i sperie, să le inducă celor care vor să voteze cu PSD teama. Am auzit pe unul că la el în sat mergea unul care le spunea că dacă votează cu PSD le dă foc la casă.

Reacția noastră vreau să fie într-adevăr să-i plesnim, dar să-i plesnim la vot.

Cine să ne reprezinte la Bruxelles? Ăștia? Niște bătăuși. Ăștia-s bătăuși, niște bătăuși. Cioloș, un securist. Era de domeniul evidenței că a făcut armata la Securitate și că era gardianul Doinei Cornea.

Până la urmă lumea trebuie să fie informată.”

Despre implicarea SRI:

Moderator: Mai aveți mitinguri?

Dragnea: Bineînțeles. Ne speriem de niște bătăuși? Să vină, să vină în continuare.

Moderator: Poate le spuneți și unde trebuie să vină.

Dragnea: Oricum sunt informați. Dumneavoastră aveți impresia că SRI-ul chiar doarme, adică nu știe ce se întâmplă?

Moderator: Adică dumneavoastră spuneți că SRI-ul îi informează? Asta sugerați?

Dragnea: Bineînțeles.

Moderator: Păi domnul Hellvig n-a reformat SRI-ul? Nu ne-a asigurat Bogdan Chirieac?

Dragnea: L-a foarte reformat. I-a înlocuit pe ăia vechi cu ăia noi. Atitudinea e aceeași, ca să ne lămurim.

Moderator: Dar n-a aveți ac de cojocul lor, până la urmă, că sunteți la putere?

Dragnea: Nu suntem la putere, suntem la guvernare. (…) E foarte importantă nuanța asta. Puterea adevărată în România o deține Iohannis cu cei din statul paralel, pe care îi coordonează.

Despre cazul Doina Pană şi Liviu Alexa:

"În orice altă țară democratică, ancheta pornea cu foarte multă forță. Vă aduceți aminte cum a început ancheta după 10 august? Nu contează. Dacă e ministru PSD poate să fie omorât, poate să fie bătut, poate să fie omorât, poate să i se dea cu bâta în cap, să i se devasteze casa, mașina.

Dar și la jurnaliști. Am citit undeva că și Liviu Alexa, de la Cluj (acesta a acuzat faptul că i-a fost vandalizată mașina – n.r.)…

De ce? Pentru că nu s-a aliniat la bătăuși. Nu s-a aliniat să-l pupe în fund pe Iohannis, mă scuzați. E un om din Cluj care are personalitatea lui. Și scrie. Scrie, vorbește, adică are curaj."

Despre scrisoarea lui Frans Timmermans:

"Am avut gura aurită. Eu am spus zilele trecute că principalul lucru discutat de Iohannis cu stăpânii lui a fost să scoată repede ceva iar împotriva României, că așa îl ajută pe el în campania electorală.

Am văzut ieri un articol în despre domnul Weber, care este candidatul popularilor europeni pentru funcția de președinte al Comisiei Europene viitoare. Șapte sute și ceva de mii de euro luați din bugetul Uniunii Europene și duși acasă. Și-a închiriat un parter dintr-o locuință de-a lui dintr-un sătuc cu vreo trei mii și ceva pe lună, timp de 15 ani, în condițiile în care prețul ar fi de o mie, o mie și ceva de euro. Dar, sigur, popular european Weber, Iohannis la fel, au o problemă cu casele. Și ăsta are de dat vreo șase sute de mii de euro înapoi la stat pentru casele furate și ălalaltu’, a luat și el șapte sute și ceva de mii de euro din banii europeni.

Când a ajutat Frans Timmermans PSD-ul? Hai să fim serioși.

Eu ce am văzut la Iohannis țipând, am văzut venind de la Bruxelles încoace. Nu există, repet, articole din cele adoptate de Parlament care să contravină unor principii din statele respective.

La marele Summit de la Sibiu, ce a câștigat România? Această scrisoare – o fi fost nervos, nu i-a plăcut mâncarea.

Acolo s-au făcut negocieri, care pe ce funcție să vină pentru următorii ani. Adică șapte-opt-zece oameni care să conducă toată Europa.

O să răspundem (scrisorii lui Frans Timmermans – n.r.), dar ce vreți, să răspundem în noaptea asta?

Suntem înghețați (despre PSD și PES – n.r.). Păi nu au stabilit ei că suntem înghețați? Mă rog, doi-trei. Avem de gând să scoatem un scor bun la alegeri, să trimitem cât mai mulți europarlamentari din PSD la Bruxelles."

Adauga comentariu