La Școala din Micești, anul școlar a început cu proteste și huiduieli

Anul școlar, la Școala din Micești, a debutat sub semnul protestului și al nemulțumirii. Elevii și părinții prezenți la festivitatea de deschidere au huiduit și fluierat în momentul în care directorul școlii a luat cuvântul. Momentul în care cei mai mici școlari ar fi trebuit să fie prezentați, nu a putut să aibă loc, protestatarii continuănd să huiduie și, în final, s-au întors cu spatele spre zona în care se afla directorul.

Protestul, conform participanților, a fost făcut din dorința de a determina o reacție din partea ministerului, de a renunța la Ordinul prin care, din rațiuni economice, se desființează cliclul gimnazial la această școală. Așa cum am informat în săptămânile trecute, dacă Ordinul rămâne în vigoare, elevii din clasele V-VIII sunt obligați să se transfere la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia sau la alte școli din municipiu.

 

Primăria Alba Iulia a făcut un memoriu la minister

 

Solicitat să-și spună punctul de vedere în legătură cu ceea ce se întâmplă la Școala din Micești, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, spune că instituția pe care o conduce a trimis un memoriu ministrului Educației. Conform spuselor primarului, în memoriu a fost prezentată situația exactă a școlii și a comunității pe care o deservește și s-a solicitat renunțarea la hotărârea de a se desființa ciclul gimnazial.

”Sunt foarte supărat pentru că o școală din Micești, de la 5 la 8, se închide sau s-a închis deja. Acolo avem și sală de sport, iar și municipalitatea a investit miliarde de lei să cumpere clădirea de la proprietarii de drept. Mi se pare imoral și anormal”, a spus Mircea Hava subliniind că el nu a înteles, încă, de ce se desființează ciclul gimnazial al școlii.


 

Adauga comentariu