Fiecare cu "statutul" lui. Dîncu îl contrazice pe Ciolacu în ceea ce priveşte soarta lui Liviu Dragnea: "Orice membru de partid care a fost reabilitat, şi-a ispăşit pedeapsa, are dreptul să îşi revendice un loc în partid"

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat, într-o intervenţie pentru digi24.ro, referitor la Liviu Dragnea, că „orice membru de partid care a fost reabilitat, şi-a ispăşit pedeapsa, are dreptul să îşi revendice un loc în partid”. Asta deşi, anul trecut, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea că liderul PSD, Liviu Dragnea, aflat în penitenciar, după ce a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, nu mai poate fi membru de partid, statutar.

Întrebat de reporterul Hotnews dacă Liviu Dragnea mai poate face parte din PSD, Ciolacu a declarat că, statutar, acest lucru nu mai este posibil.

”Statutar, domnul Dragnea nu mai poate să fie membru de partid. Nici domnul Dragnea nu m-a sunat niciodată din închisoare să mă întrebe dacă îl primesc în PSD sau nu. E o temă falsă. Ce vă pot spune este că îmi pare rău că în acest moment domnul Dragnea este în închisoare”, a declarat Ciolacu.

De altfel şi Dîncu a menţionat că, în PSD, „nu a existat o tradiţie”de a-şi aduce înapoi foştii preşedinţi, ci „mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus”. Dîncu adaugă că problema ţine şi de modul în care liderul de partid a ştiut să îşi construiască echipa şi de respectul dintre lider şi ceilalţi reprezentanţi ai formaţiunii.

„Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, şi-a ispăşit pedeapsa, are dreptul să îşi revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiţie în cadrul PSD-ului de a-şi aduce înapoi foştii preşedinţi. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus„, a afirmat, la Digi 24, Vasile Dîncu, referindu-se la Liviu Dragnea.

Deşi n-a mai vorbit cu Liviu Dragnea de când este încarcerat, Dîncu are pentru el „aceeaşia afecţiune”

„Nu am vorbit cu el, aş fi vorbit, dar nu am avut ocazia, nu am fost pus pe lista celor care ar fi putut să vorbească cu el la telefon. Înţeleg că e o listă scurtă pe care a stabilit-o.

Din punct de vedere uman, sunt apropiat şi acuma de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă, aş vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeaşi afecţiune. Din punct de vedere uman. Politic, a făcut greşeli, dar poate că el ştie mai bine acum, a avut şi o perioadă de reflecţie şi aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele şi nu ştiu ce va face în viitor" - a explicat Dîncu.

Adauga comentariu