”Expoziție” de gunoaie în cartierul ”Tolstoi” din Alba Iulia

Alba Iulia. Cealaltă Capitală. Luni dimineața - 20 august 2018. Locuitorii cartierului ”Tolsoi” sunt revoltați. Așa arată zona special amenajată pentru tomberoanele de colectare a deșeurilor menajere de la blocurile din zonă. Locatarii spun ca nu este o situație singulară, că gunoaiele - aruncate în afara containerelor - sunt prezente mai tot timpul. 

Vinovații? Oamenii spun că, pe de o parte sunt proprietarii caselor private din zonă - care nu ar fi incheiat contracte cu Polaris M Holding SRL, pentru ridicarea deșeurilor din gospodăria proprie. Îi revoltă și faptul că nu e vorba doar de deșeuri menajere, ci și de obiecte de mobilier și gunoi rezulat din grădinile proprietarilor de case. 

Cel de-al doilea vinovat este chiar firma cu care asociatiile de proprietari din cartier au încheiate contracte - SC Polaris M Holding SRL. Astfel, în condițiile în care, ieri dimineață, containerele de gunoi erau goale - semn ca mașinile firmei colectaseră conținutul - firesc ar fi fost să adune și ceea ce se afla în jurul acestora. 

”Nu se poate să mai tolerăm așa ceva. Vedeți și dumneavoastră ce e aici. Asta este, de fapt, o parcare pentru locatarii din zonă. Ajungi să fi obligat să treci cu mașina peste gunoaiele aruncate în drum... În plus, e vară, foarte cald... Blocurile sunt peste drum și ajunge mirosul în apartamente. Poate, dacă ar pune mai multe pubele, nu ar mai fi atâta mizerie pe jos. Bine că le țin depozitate în curtea stadionului și noi trebuie să suportăm ceea ce vedeți...”, si-a spus off-ul unul dintre cei cu care am stat de vorbă.

Adauga comentariu