Doina Pană se prezintă azi la DIICOT! Continuă audierile în cazul otrăvirii cu mercur a fostului ministru

Urmărirea penală începută in rem pentru constituire de grup infracțional organizat și tentativă de omor în urma plângerii formulate de fostul ministru Doina Pană, continuă cu audierea bistrițencei. Acesta a fost chemată vineri, 17 mai, la București.

Conform stiripesurse.ro care citează RomâniaTV, fostul Ministru al Apelor și Pădurilor din guvernele Ponta și Tudose, Doina Pană, va fi audiată azi de procurorii DIICOT de la București. Pană a depus o plângere în cazul unei presupuse tentative de omor prin otrăvire cu metale grele, după ce starea de sănătate s-a înrăutățit la finalul anului 2017.

Fostul ministru a făcut o serie de analize medicale în perioada respectivă, iar la începutul anului 2018, atunci când și-a și anunțat demisia, rezultatele unor analize toxicologice arătau un nivel dublu de mercur în corp, existând suspiciuni rezonabile legate de o acțiune voită, criminală.

Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, a confirmat faptul că există o anchetă în desfășurare legată de acest caz, dosarul fiind deschis in rem, adică împotriva faptei, nu a unei/unor persoane. Doina Pană a declarat, în cadrul unui interviu pentru NCN, că bănuiește mafia lemnului din România de implicare în otrăvirea dânsei, pronunțând inclusiv numele firmei austriece Schweighofer.

Presa centrală a vehiculat și câteva nume de persoane cu posibilă implicare în acest dosar, printre care se află și cel al președintelui CJ BN și PSD BN, Emil Radu Moldovan, dar Pană a negat implicare acestora în dosar:

„În nicio împrejurare, intervenție publică sau interviu, NU am indicat vreo persoană ca fiind suspect în ceea ce privește dosarul meu aflat pe rolul DIICOT. Orice nume care a apărut în mass-media ca potențial implicat în cazul meu, reprezintă o speculație ce aparține exclusiv autorilor respectivelor articole și nicidecum nu este susținut de vreo declarație ce-mi aparține. Din respect pentru ancheta în curs nu am făcut nicio speculație vizavi de acest caz (…) Am incredere că la finalul anchetei vor fi trimiși în judecată cei vinovați. Până atunci, așa cum am tăcut mai bine de un an, n-am să mai dau nicio declarație” – a declarat Doina Pană.

 

Adauga comentariu