Delia Alexandra Legian, campioană balcanică la Body Fitness: ”Știu exact unde vreau să ajung și o voi face!”

A început cu dansul sportiv, când avea 6 ani. Apoi a trecut la baschet de performanță, timp de 10 ani, până în momentul în care o accidentare i-a oprit cariera. Nu s-a lăsat bătută și a reînceput să practice sportul de performanță, de data asta în domeniul fitness-ului. După patru ani și jumătate de eforturi, este campioană balcanică absolută la bodyfitness. 

Numele ei este Delia Alexandra Legian și este din Alba Iulia. Are doar 27 de ani și are deja masteratul în domeniul educației fizice și sportului, are certificat internațional de antrenor personal obținut la cursul Federatiei.

În urmă cu doi ani a participat pentru prima dată la o competiție organizată, obținând titlul de vicecampioană națională la Bikini Fitness. După alți doi ani devenea campioană națională absolută și campioană balcanică la Body Fitness. A mai urcat pe prima treaptă a podiumului și la alte competiții, inclusiv la Cupa Federației. Dar să nu credeți că este ușor. Are o ambiție de fier, o voință și determinare cum rar întâlnești. 

”E un sport extrem de greu. Trebuie să muncești continuu pentru a te menține în formă maximă. Nu-ți poți permite să te relaxezi sau să faci pauze de zile întregi. Apoi, trebuie să ai foarte mare grijă și din punct de vedere al alimentației. Eu am noroc cu faptul că, obținând rezultatele pe care le-am obținut, am parte de o sponsorizare de la X-Nutrition, constând în suplimente alimentare, care sunt strict necesare dacă vrei să ai performanțe. Este, așadar și un sport costisitor”, ne spune Delia. 

Se antrenează câte două-trei ore zilnic, timp de șase zile pe săptămână. Înainte de competiții importante, chiar și două antrenamente pe zi. Iar acum se pregătește pentru Campionatele Mondiale, care vor avea loc în 23-25 noiembrie 2018. Program draconic, intens. Nu prea are timp de altceva.

Se bucură de susținerea familiei și de cea a celor mai buni prieteni, Petronela și Claudiu Penzeș. De fapt, sunt mai mult decât prieteni. O susțin cu tot ce pot, inclusiv financiar când e vorba de participări la competiții. O mai susțin și selecționerul Echipei Naționale de Bodyfitness, Costel Torcea, dar și Cristian Mirică. 

”Le mulțumesc din suflet pentru sprijin și sper să-i fac mândri de mine la Campionatele Mondiale. Eu știu exact unde vreau să ajung și o voi face”, spune, plină de ambiție, Delia Alexa. 

 
 

Adauga comentariu