BIKINI ANTI-COVID! Raed Arafat si UNIFARM au trimis obligat-fortat spitalelor niste BIKINI anti-covid, ca masti de protectie nu pot fi numite! De ce? Avem inca o bomba: sunt si NECONFORME, potrivit Comisiei Europene!

Spitale din toată țara au primit, în ultimele săptămâni, măști de la Unifarm - unele, de calitate foarte proastă - și, deși nu le-au comandat, trebuie să le plătească, fiindcă fac parte dintr-o “repartiție” guvernamentală, arata intr-o ancheta excelenta ziarul Libertatea. La Bistrița, situația l-a enervat pe șeful Consiliului Județean, care a declarat pentru ziarul mentionat că este „aberant” ca spitalele să achite materiale pe care nu le-au cerut. 
Libertatea il acuza DIRECT pe Raed Arafat, Dumnezeul Departamentului de Situatii de Urgenta, ca a bagat pe gat spitalelor aceste masti, citand cazul Bistrita, la pretul de 7 lei:

„DSU a cerut spitalelor să achiziționeze materiale de la Unifarm prin Ordinul nr. 74545 din 4 aprilie. Documentul, potrivit acelorași surse, nu este unul menit să fie făcut public, ci are circuit intern și sună astfel: “Se aprobă repartiția, în vederea achiziționării de la CN Unifarm, a 200.000 de măști FFP2 către structurile implicate în acțiunile de răspuns. (…) Echipamentele se achiziționează de la CN Unifarm S.A. și vor fi achitate pe baza facturii emise de CN Unifarm”. Acesta este semnat de șeful DSU, Raed Arafat. În același timp, pe facturile primite de spitale apare o mențiune conform căreia livrarea s-a realizat “în baza repartiției Ministerului Sănătății”. Cu alte cuvinte, DSU a ordonat, iar Ministerul Sănătății a executat și a împărțit echipamentele”, se mai arată în ancheta Libertatea.ro.

Ziar de Cluj va prezinta azi 3 bombe socante: 

1) cum arata factura trimisa catre un spital similar din Romania care a primit aceleasi masti, factura din care reiese pretul ENORM al mastilor

2) faptul ca mastile sunt fake-FFP2 si avem si dovada, caci producatorul este NECONFORM, potrivit Comisiei Europene

3) CUM arata mastile IN FAPT, o sa va apuce plansul, arata ca niste BIKINI de pus pe nas, o batjocura totala la adresa banului public.

 

1. Factura UNIFARM 

 

Ati inteles, da? UNIFARM, firma Statului Roman, a cumparat nu se stie de la ce baieti smecheri niste masti pe bani ingrozitor de multi. Ca sa isi mai scoata din parleala, in loc sa le ofere GRATUIT, ca e firma Statului Roman, spitalelor de stat, UNIFARM, la indemnul lui Raed Arafat, asa cum arata Libertatea, le trimite obligat-fortat spitalelor aceste masti la un pret ENORM, de 18, 75 lei, asa cum aratam in exclusivitate prin acest document, o factura primita pe surse din interiorul unui spital romanesc.

Dar mai e ceva important ce am observat noi, analizand factura: ca mastile de "protectie" sunt trecute pe factura ca fiind FFP2, cand colo, ele sunt niste mizerii neconforme cu textura de hartie igienica, nicidecum din materiale de calitate.

 

2. Dovada ca mastile trimise nu sunt FFP2, ci niste TEPE NECONFORME

 

Ziar de Cluj va prezinta in exclusivitate dovada ca mastile trimise de UNIFARM si Raed Arafat sunt niste TEPE, nu numai ca nu sunt FFP2, ci sunt si neconforme. Si nu potrivit parerilor noastre, ci potrivit insesi COMISIEI EUROPENE.

Pe site-ul Comisiei Europene, exista un "safety gate" prin care oricine poate verifica daca un productor de masti este conform sau nu, pentru ca cetatenii, dar si achizitorii institutionali, sa se fereasca de fraude.

Am verificat noi daca e conform sau nu producatorul chinezesc Daddy Baby. SOC si GROAZA: NU E!

 

Asa cum vedeti mai jos din captura facuta de noi de pe site-ul Comisiei Europene, produsul trimis de UNIFARM catre spitalele romanesti la pret supraevaulat e o masca NECONFORMA, nicidecum standardul FFP2 cum apare pe cutia producatorului si in factura UNIFARM: inspectorii europeni au facut teste in laborator si au conchis ca masca producatorului din China pe nume Daddy Baby e o chinezarie de doi bani cu urmatoarele concluzii absolut ingrijoaratoare:

- retentia de particule prin filtru este insuficienta - sub 76%

- dupa teste, o cantitate EXCESIVA de particule si microorganisme poate trece prin masca Daddy Baby, reprezentand un pericol crescut de infectare

- produsul-chinezaraie trimis de UNIFARM nu este in conformitate cu standardul euroean EN 149 si cu reglementarile ce vizeaza productia de echipament de protectie personala

 

Tipul de ALERTA stabilit de Comisia Europeana este "SERIOUS", ceea ce inseamna ca, daca vor fi folosite aceste masti in spitalele romanesti, exista un mare pericol ca personalul medical sa se infecteze!

 

 

 

3. BIKINI de pus pe nas sau masca hidoasa dintr-un carnaval trist?

 

Va rugam sa va uitati la masca de mai jos. E de ras, dar, de fapt, e de plans. Asa arata mastile trimise de UNIFARM si Raed Arafat! 

Ca niste BIKINI, ca o masca funerara, dar nu ca o MASCA DE PROTECTIE FFP2!

Cine a facut in aceste zile milioane de euro din aceasta TEAPA? Unde sunt procurorii ROMANIEI in aceste zile si de ce nu vedem o cercetare pe aceasta tema?

Cum este posibil ca STATUL ROMAN sa fie mijlocitorul unei asemenea escrocherii?

Poate ne raspunde premierul Ludovic Orban.

Adauga comentariu